Вкупно 422 автомобили експлодираа откако шумски пожар се прошири на паркиралиште на португалскиот музички фестивал под отворено небо „Андансаш“ во округот Порталегри.

Нема повредени во експлозиите и во пожарот. Спасувачките екипи навремено ги евакуирала 4.000 лица кои биле присутни на фестивалот.

Музичарот Педру Мештре изјави возилата експлодирале едно по едно, како пуканки, додека стихијата беснеела на паркиралиштето.

https://www.youtube.com/watch?v=a8Hu4sxFpuY