На барање на адвокатите на новинарот и уредник Драган Павловиќ – Латас, поради лични и семејни причини денеска повторно беше одложено судското рочиште за предметот „Тотал“.

Во овој случај Павловиќ – Латас е обвинет за затајување на данок во висина од 121.414 евра преку правните лица „Тотал маркетинг“ ДООЕЛ, „Тотал“медија центар” и „Медијамакс” и 63.032 евра како физичко лице.

По неколку одложувања поради здравствени и семејни причини на Павловиќ-Латас, судењето за случајот започна на 14 мај.