Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска, денеска на прес-конференција информираше дека се откажува од добитното пратеничко место на листата на СДСМ.

– Се откажувам од пратеничкото место, а за ова ќе го известиме и СДСМ. Ќе се борам со еднаква страст од друга позиција, која сега се смета за недобитна. Се имам откажано од повеќе функции досега. Никогаш не сум жалела за моите постапки, нема ни сега – рече Поповска.

Поповска кажа дека по состанокот на централниот и на извршниот одбор на партијата, ќе каже на коалициониот партнер СДСМ кој ќе стои на таа позиција.

Кандидатурата на Поповска наиде на жестоки реакции во јавноста по вчерашната одлука на СДСМ таа да добие добитна позиција на кандидатската листа во втората изборна единица.