Министерството за труд и социјална политика соопшти дека во согласност со Законот за празниците на РМ, 1 јануари 2017 година (недела), Нова година, односно 2 јануари 2017 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните на Македонија им ја честита Новата година.