Најмалку 25 криминалци се убиени во филипинскиот главен град Манила, за време на акција против наркотици, соопшти филипинската полиција.

Како што соопшти директорот на дисктрикот Манила, Жоел Наполеон Коронел, 14 криминалци се убиени во операцијата во рамки на „војната против дрогата“, како и 11 крадци, кои исто така биле поврзани се врзани со наркотиците.

Откако филипинскиот претседател Родриго Дуерте минатата година објави „војна против дрогата“ се убиени 3.264 дилери на дрога, а повеќе од 2.000 извршија самоубиство.