Полицаец од полициската станица во Кавадарци вчера им се заканувал на претседателката на испитниот центар на Здружението на возачи – Велес и на уште еден вработен дека ќе ги убие со пиштол, а потоа и физички ги нападнал бидејќи неговата ќерка не го положила возачкиот испит.

Како што информираат од МВР, полицаецот Ј.К. вчера околу пладне влегол во испитниот центар и почнал да ѝ се заканува на претседателката С.Н. (41). Пред да излезе од канцеларијата, тој се заканил дека со пиштол ќе ги убие С.Н., нејзиниот колега Ц.П. и другите од комисијата, доколку неговата ќерка не го положи возачкиот испит.

По кратко време, според полицијата, тој повторно се вратил во канцеларијата и физички ги нападнал С.Н. и Ц.П., кои со помош на нивна колешка успеале да го отргнат полицаецот и да го изнесат во ходникот, каде тој продолжил да се заканува дека ќе оди да го земе пиштолот за да ги убие.

По пријавата за случајот и по преземените мерки, полициски екипи на својот колега Ј.К. му го одзеле службеното оружје и муницијата. Против него, како што информираат од МВР, ќе биде поднесена кривична пријава за насилство, а за случајот бил известен и одделот за внатрешна контрола, криминалистички работи и професионални стандарди.