Во текот на изминатото деноноќие на територијата на земјава, на 366 лица им се издадени решенија за изолација, а 261 лице потпишало изјава за самоизолација, соопшти МВР.

Регистрирани се 659 граѓани што не носеле заштитна маска, според прописите за заштита од ковид-19.

Полициски службеници при вршењето контроли кај лица во изолација и самоизолација, откриле едно лице што не ја почитувало мерката за изолација и три што ја прекршиле мерката за самоизолација