Првата средба со дипломати, новиот министер за надворешни работи, Никола Димитров, ја имаше вчера, на разговорот со амбасадорите на Хрватска и на Словенија, Данијела Баришиќ и д-р Милан Јазбец, соопшти МНР.

На средбата во МНР, во својство на коорганизатори, амбасадорите Јазбец и Баришиќ му врачиле на министерот Димитров покана за учество на министерскиот состанок што ќе се одржи утре на маргините на состанокот на лидерите од Процесот Брдо-Бриони, во Брдо, Словенија.

Амбасадорите му го честитале стапувањето на функцијата на Димитров и му посакале успеси, притоа нагласувајќи дека ќе ја има нивната конструктивна поддршка во остварувањето на евроатлантските и европските цели, како врвни надворешно-политички приоритети на Република Македонија.