Почна средбата на преседателот на СДСМ, Зоран Заев, со европратеникот Иво Вајгл.

На почетокот Вајгл на даде изјава и рече дека тоа ќе го стори на крајот од средбата.

Европратеникот денеска ќе има средби со лидерите на поголемите политички партии, а според најавите, треба да се сретне и со специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева.