Добиточниот пазар во општина Кривогаштани денеска продолжи со работа по пауза од три месеци. Агенцијата за храна и ветеринарство ја укина забраната за продажба на добиток, која стапи на сила откако во земјава се појави болеста јазлеста кожа и беше забранета продажбата на добиток на целата територија на Македонија.

Од ЈП „Пелагонија“, под чија надлежност е пазарот, упатуваат апел до сточарите сите животни што се носат на пазарот да ги имаат потребните документи, а во спротивно тие немало да бидат пуштени внатре.

Во Кривогаштани се изгради најсовремениот добиточен пазар во Македонија, кој се очекува официјално со работа да почне в среда, на 31 август.

Вкупната инвестиција е околу 16 милиони денари.