Легендарниот пејач Дејвид Боуви ја изгуби битката со ракот, потврди неговиот портпарол за „Холивуд репортер“.

Шеесет и деветгодишниот пејач по 18 месечната борба со ракот починал мирно, опкружен од семејството.

Дејвид Биуви, роден како Дејвид Роберт Џонс е британски рок музичар, композитор, актер, продуцент и аранжер.

На музичката сцена беше активен цели пет децении, беше склон кон менување на музичкиот стил и имиџ, а неговата работа и иновации стануваат посебно специфични од 1970 година.

Боуви се појави и на филмското платно како актер, режисер и виртуелен уметник.