Македонскиот пливач Марко Блажевски обезбеди Б-норма за учество на Летните олимписки игри, кои ќе се одржат во Рио де Женеиро во 2016 година.

Блажевски на Светското првенство во Казан на денешните квалификации на 400 метри мешано, постигна време од 4:25:57 што е за 12 стотинки подобро време од квотата за настап на игрите во Рио.