Арбитражниот суд за спорт ја отфрилил жалбата на претседателот на УЕФА, Мишел Платини, со која тој бара да му биде укината суспензијата од 90 дена, јавува „Би-Би-Си“.

Поради суспензијата, на претседателот на УЕФА му се забранети какви било активности поврзани со фудбалот.

Платини и претседателот на Светската фудбалска организиација (ФИФА), Сеп Блатер, беа суспендирани на почетокот од октомври поради истрагите што се водат против нив под сомневање за корупција.

Двајцата ги отфрлија обвинувањата и тврдат дека не сториле ништо противизаконски.