Фото: Арбнора Мемети

Петок, 28 август Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Воедно, МТСП им го честита празникот на граѓаните од православна верисповед во државата.