Министерството за здравство вчера се пофали дека во Службата за итна медицинска помош во Здравствен дом Велес се вработени нови пет лекари.

„Елеонора, Марјан и Сања се тројца од петте нововработени лекари во Службата за Итна медицинска помош во Здравствениот Дом Велес. Задоволни од условите за работа, практичните вештини и можностите за напредување, тие учат од поискусните колеги. Среќни се дека ја имаа можноста да се вработат во јавното здравство и својата професионална кариера да ја градат во нашата држава. За нив предизвик е да работат во ИМП, која е комплетно реновирана“, порача Министерството за здравство.

За проблемите во кои долги години е заглавена Итната помош повеќепати пишуваа „Порталб“ и „Мета“.