Пентагон почнал истрага за заканите на сунитската екстремистичка група Исламска дражва, која се закани дека ќе ликвидира стотина американски војници, кои се борат против неа, јавуваат американските медиуми.

ИД претходно на интернет објави листа на стотина американски војници, со име, презиме, фотографија и со адреса, и повика на нивна ликвидација.

Џихадистичката група тврди дека податоците за американските војници ги добила со помош на хакерски напад на мрежата на Пентагон.