Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска во 13.45 часот, ќе му го врачи мандатот на Оливер Спасовски за состав на преодна Влада за спроведување на избори на пратеници, соопштија од кабинетот на шефот на државата.