Пендаровски го осуди палењето на објектот на Културниот центар „Иван Михајлов“

Претседателот Стево Пендаровски го осуди палењето на објектот на бугарскиот Културен центар „Иван Михајлов“ во Битола кое се случи во раните утрински часови. „Најостро го осудувам палењето на објектот на културниот центар на бугарската заедница во Битола. Ваквите чинови се провокација и не одат во прилог на унапредување на односите со Бугарија“, напиша Пендаровски на Фејсбук. Претседателот … Продолжи со читање Пендаровски го осуди палењето на објектот на Културниот центар „Иван Михајлов“