Патувачкото кино на „Македокс“ утре продолжува со вториот дел од програмата

Фото: МакеДокс

Патувачкото кино на „МакеДокс“ утре (13.09) продолжува со вториот дел од програмата, која ќе се реализира во Преспанскиот регион.

„Преспа е повторно во фокус, бидејќи (агро)културата во тој регион е тотално девастирана, а таа е основа за сите понатамошни сегменти на современото живеење“, вели извршниот продуцент на фестивалот, Бранд Феро.

Во рамки на програмата најавени се четири проекции на документарни филмови што ќе се одржат во Ресен (Сарај) на 13.09, село Дрмени (кај самопослугата) на 14.09, село Лавци (кај џамијата) на 16.09 и село Подмочани (на игралиштето) на 17.09

Од организацијата информираат дека сите проекции започнуваат во 19:30 часот.

Патувачкото кино „МакеДокс“ 2022 е поддржано од Агенцијата за филм на Република Северна Македонија и Националната фондација за демократија од Вашингтон.