Жителите на улица Букурешка, во скопската населба Тафталиџе денеска во 12 часот ќе се соберат на целодневно дружење.

Во нивниот повик на социјалните мрежи се вели дека, „дружењето со граѓаните е со цел да му се даде до знаење на узурпаторот на овој простор, дека „Паркот нема да падне“.“

– Зачестеното присуство на багерите и градежните работници се јасен индикатор за намерата која ја имаат за овој простор, затоа наша должност е да ја сочуваме оваа прекрасна зелена површина. Дружбата ќе вклучува дискусија околу константното бетонирање на зелените површини, правење на скара и освежување со некој ладен пијалак – се вели во повикот.