Јужнокорејската компанија „Ел-Џи“ (LG) се подготвува во јули да лансира производ со свитлив екран, базиран на ОЛЕД-технологија, а кој може да се свитка како лист хартија.
Новиот екран со дебелина од 0,88 милиметри, меѓу другото, има осветленост од 75 лумени и енергетска ефикасност од 60 лумени по ват. Ова би требало да овозможи оптимален приказ на содржините, како на паметните телефони, така и на таблетите.
Конструкторите направија и екран со димензии 320×320 милиметри, со кој би требало да бидат опремени наредните модели, пишува „journaldugeek.com“.
Цената на двата екрана е 250 долари за оние кои се наменети за паметни телефони и 680 долари за оние наменети за таблети.