Училиштата во Лос Анџелес денеска повторно се отворени откако е утврдено дека заканите поради кои вчера беа затворени, се лажни.

Во понеделникот вечерта на адреса на одборот за јавно школство во Лос Анџелес пристигнала порака со закана за напади на училиштата. Поради пораката, училиштата беа затворени.

По полициската истрага, ФБИ заклучи дека не станува збор за веродостојна закана, објави градоначалникот на Лос Анџелес, Ерик Гарцети.