Отворен форум за антикорупција: Најкорумпирани министрите, пратениците, судиите и лидерите на партиите

Корупцијата останува неказнива во Северна Македонија. Ако се има предвид дека 25,5% од испитаниците во истражувањето потврдиле дека биле вклучени во корупција и ако тој процент се проектира на полнолетното население се доаѓа до заклучок дека се сторени минимум 372 илјади кривични дела од областа на корупцијата. Од друга страна, во 2022 година само 98 … Продолжи со читање Отворен форум за антикорупција: Најкорумпирани министрите, пратениците, судиите и лидерите на партиите