Изложбата „Унгарците го истражуваат Ориентот“ денеска ќе биде отворена во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопјe.

На отворањето на изложбата, во 15 часот, ќе се обратат директорот на НУБ „Св. Климент Охридски“, Иван К. Заров, и унгарскиот амбасадор Јожеф Бенце.