Полициски служебиници во неделата, во куќа во селото Ваксинце, Кумановско, затекнале 14 илегални мигранти, информираат од МВР.

Претходно во близина на селската чешма, полицајците забележале тројца мигранти како стојат до возило, од кое М.С. (21), жител на Ваксинце, им подавал патни торби. Мигрантите веднаш штом ги забележале полицајците, влегле во куќата, сопственост на М.С.

Полициските службеници извршиле преглед на куќата и во една од просториите, која била отворена, затекнале 14 мигранти.

Сопственикот на куќата е приведен во СВР Куманово и се работи на целосно документирање на случајот, додаваат од МВР.