На веб-страницата на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје, објавено е дека се откажани утринските и попладневните слетувања и полетувања на авионите на авиокомпанијата „Туркиш ерлајнс“ од Истанбул за Скопје и од Скопје за Истанбул.

Откажан е летот од Скопје за Истанбул ТК 1004 за утрово во 9.25 часот на „Туркиш ерлајнс“, како и слетувањето на авионот од Истанбул за Скопје ТК 1003 најавен за во 8.30 часот.

Откажани се и вечерните летови ТК 1006 во 22.55 минути за Истанбул, како и слетувањето на авионот ТК 1005 од Истанбул за Скопје за во 20 часот.

Авиолиниите за Анталија за денеска и утре, како што стои на веб-страницата на ТАВ- аеродромот „Александар Велики“ во Скопје, ќе се одвиваат во најавениот авионски распоред.