Посетата на пратеникот во германскиот Бундестаг и член во Комисијата за Европа, Мануел Зарацин, на Република Македонија, е откажана поради технички причини, информираат од германската амбасада.

Авионот со кој патувал Зарацин, наведуваат од амбасадата, не можел да слета на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје.

Тој денеска со официјални претставници на Владата и на политичките партии требаше да разговара за актуелната политичка состојба.