Осумнаесет луѓе загинаа во пожар во фабрика за прехранбени производи на исток во Кина.

Во пожарот во фабриката „Лонгјуан фуд“ повредени се 13 луѓе, додека двајца се во критична состојба.

Причината за пожарот не е позната и полициската истрага е во тек.