Претседателот на Собранието, Талат Џафери потврди дека оставката на пратеникот и азилант Никола Груевски пристигнала во Собранието со нотарски акт и со соодветни печати, со кои се потврдува дека станува збор за лична изјава на Груевски.

– Оставката е примена на 5 јуни. Испратена е на превод од унгарски јазик и кога ќе биде преведена ќе биде доставена на пратениците – рече Џафери.

За оставката на Груевски пратениците ќе расправаат на седница следната недела.