Познатиот актер Орландо Блум утрово пристигна во прифатниот камп за бегалци во Гевгелија. Тој разговараше со дел од мигрантите и се интересираше за нивниот пат, за проблемите во нивните татковини, а особено за децата што минуваат илјадници километри за да стигнат до Западна Европа.

За време на неговиот престој во кампот, актерот испрати и еден од специјалните возови со мигранти и со бегалци кој оди до северната граница.

Блум е амбасадор на добрата волја на УНИЦЕФ од октомври 2009 година и често е во посета на критични места низ целиот свет.