Општина Бутел од денес отвори дежурен телефонски број, на кој што жителите ќе можат да пријават нерегуларности во делот на комуналните работи, на животна средина и урбанизам, како што се палење смет, токсичен отпад, уништување на јавно зеленило, дефекти на улично осветлување, уништување на детски игралишта и паркови, диви депонии, нелегално градење и друго. Телефонскиот број 075/249-314 ќе биде во функција за жителите на Општина Бутел 24 часа, соопштуваат од општината.

„На дежурниот телефон треба да се пријавуваат сите нерегуларности кои се во надлежност на општината: На овој начин ќе се олесни работата на инспекциските служби, бидејќи со директна пријава кај нив ќе можат навреме да интервенираат. Во исто време, општината станува поуслужна и подостапна за сите граѓани“, изјави Велимир Смилевски, градоначалникот на Општина Бутел.

Од општината информираат дека повиците ќе се примаат нон-стоп, 24 часа, а ќе има дежурни екипи кои информацијата веднаш ќе ја праќаат до инспекторите за да можат тие навремено да излезат на терен.