Вчера во 5 часот, во Горна Чешма, во селото Лазарополе настанал пожар во викенд-куќа, стара градба, по што се проширил и зафатил уште две куќи што биле прилепени до опожарената.

Пожарот бил локализиран, а од увидна екипа на полициската станица Гостивар излезено е на местото на настанот и увид ќе се врши во текот на денешниот ден.