Онлајн издание на Global Game Jam од 27 до 31 јануари

Овогодинешното издание на Global Game Jam ќе се одржи онлајн од 27 до 31 јануари. На овој настан секоја година се создаваат игри и се одвива на глобално ниво на повеќе различни локации. „Сите сте поканети! Гејм дизајнери, 2Д артисти, програмери и девелопери, саунд дизајнери, 3Д моделери, раскажувачи и писатели, мрчатори, ловци на багови, но и сите кои сакаат да да имаат било каква врска со игри!“ – вели македонската асоцијација за развивање игри (МАГДА) во соопштението.

Ова ќе биде 9то издание на овој настан кај нас.

Настанот можете да го погледнете овде.

📣 BEWARE! Распоредот на случувања!
⚠ ВАЖНО!
👁‍🗨 Не ја пропуштајте презентацијата „UX дизајн на AR апликации“ на Здравко…

Posted by Македонска асоцијација за развивање игри – МАГДА on Monday, January 25, 2021