ОЈО-Скопје го очекува од Институтот за судска медицина – Скопје извештајот за обдукцијата на телото на 53-годишната Ј.М.С, која завчера вечер била пронајдена мртва во сопствениот дом, соопштија од одделението за односи со јавноста при скопското обвинителство.

Штом обвинителството добие нови информации, ќе ги сподели со јавноста, порачаа од оваа институција.

Во рамки на истражната постапка, вчера беа вршени сослушувања, биле подигнати траги од местото на настанот, а беше побаран и видеоматеријал од безбедносните камери на објектите близу зградата во која живеела лекарката.