fbpx

ОЈО бара казна од 10.000 евра за поранешната директорка на Клиниката за кожни болести

-

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе предлог за издавање казна од 10.000 евра за поранешната директорка на ЈЗУ Клиника за дерматовенерологија при Универзитетскиот клинички центар „Мајка Тереза“ – Скопје, која е обвинета за кривично дело – Пренесување заразна болест. Обвинетата зарази 7 свои колеги со оваа болест уште пред да биде хоспитализирана со позитивен наод на Ковид-19.

Директорката која на 29 февруари се врати во државава од Италија, не ги почитувала мерките и заклучоците на Владата, односно по враќањето од високо ризична земја со зголемен број на Ковид-19 позитивни лица, не останала во 14 дневна домашна изолација. Како здравствено лице, била свесна за ризикот но продолжила со своите работи обврски на Клиниката, а на 7 март присуствувала и на симпозиум со што ги довела во опасност сите присутни.

По откривање на случајот, директорката беше разрешена, а во домашна изолација беа 64 вработени од клиниката кои имале контакт со неа.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lava firmware
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=