Фото; Општина Карпош

Со поклонување и положување свежо цвеќе пред споменикот на Скопскиот партизански одред во Карпош 3 денеска беше одбележана 81. годишнина од формирањето на овој одред, кој е првата партизанска формација на територијата на денешна Македонија.

Почест на младите партизани, кој пред 81 година се одѕвале на повикот на КПЈ за подигнување востание против фашистичкиот окупатор оддаде делегација од Општина Карпош.

Фото: Општина Карпош

Напишете коментар