Во периодот од ноември 2014 година до 15 јануари 2015 година, во Скопје, непознат сторител, со соодветен клуч извршил тешка кражба во магацинските простории на угостителскиот објект „Роџер пијано“, при што одзел два калапи за изработка на скулптури во износ од 1.200.000 денари.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот.