Од 12 мај се воведува нова авиолинија Скопје-Сплит

Авиокомпанијата ќе лета меѓу главниот град на Северна Македонија и туристичкиот центар на Далмација во текот на летната сезона, од 12 мај до 14 октомври годинава

Фото: ТАВ Македонија

Хрватскиот национален превозник, „Кроација ерлајнс“ ќе воведе нова сезонска авиолинија на релација Скопје – Сплит, од 12 мај годинава, најави ТАВ Македонија, откако авиокомпанијата ги закажа летовите меѓу Меѓународниот Аеродром Скопје и аеродромот во Сплит.

„Авиокомпанијата ќе лета меѓу главниот град на Северна Македонија и туристичкиот центар на Далмација во текот на летната сезона, од 12 мај до 14 октомври годинава“, информираат оттаму.

Во овој период, „Кроација ерлајнс“ ќе сообраќа со воздухоплов Dash 8-Q400, со капацитет од 76 седишта, два пати неделно, секој вторник и петок. Времето на пристигнување во Скопје ќе биде во 23:25 часот во вторник и 23 часот во петок, додека времето на заминување ќе биде во 5:45 часот, и во среда и во сабота. Времетраењето на летот меѓу Скопје и Сплит е околу 1 час и 25 минути.

Сплит ќе биде втората дестинација во Хрватска со која ќе биде поврзан Меѓународниот Аеродром Скопје. Хрватската национална авиокомпанија лета на релација Скопје–Загреб секој ден.