Обвинитетите за 27 април добија вкупно 211 години затворска казна, Чавков – 18 години

Митко Чавков доби највисока казна за настаните од 27 април и е осуден на 18 години затвор, а вкупната казна за шеснасетмината обвинети е 211 години затвор. Игор Дурловски е ослободен од обвинението. Митко Пешов е осуден на 15 години, Душко Лазаров на 15 години, Горан Ѓошевски – Леви на 15 години, Оливер Поповски на 13 години, … Продолжи со читање Обвинитетите за 27 април добија вкупно 211 години затворска казна, Чавков – 18 години