Објавен повик: 100 волонтерски часови за еден ден

Во чест на светскиот ден на волонтерството, 5ти Декември, Еквалис објави повик за волонтери кои заеднички на овој ден ќе извршат вкупно 100 волонтерски часа за само еден ден. Повикот е отворен за сите млади од 13 до 30 години.

Волонтерската задача што ќе треба да ја извршат ќе биде во едно од следните полиња: образование, култура, климатски промени, медиумска писменост, општествено и хуманитарни иницијативи, иницијативи за подигнување на свеста поврзани со КОВИД-19 и феминистички иницијативи.

Прочитајте повеќе на Фејсбук настанот.