This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Wed Feb 20 14:14:13 2019 / +0000 GMT

Објавен јавниот повик за финансирање на нискобуџетни авиокомпании
Министерството за транспорт и врски објави јавен повик за доставување на барања за доделување на финансиска поддршка на авиокомпании, информираат од таму.

„Финансиската поддршка се однесува за период од 2019-2021 година за воспоставување на нови линии од „Меѓународен aеродром Скопје” и аеродромот “Св. Апостол Павле” во Охрид.

Сите заинтересирани компании ќе можат да достават барање за финансиска поддршка до министерството за транспорт и врски  најдоцна до 12 октомври до 12 часот,  кога ќе се оддржи и јавното отворање. Јавниот повик е објавен во домашни и меѓународни гласила, како и на веб-страната на министерството за транспорт и врски. Нашата цел како е да обезбедиме континуиран раст на авиосообраќајот, а за граѓаните да овозможиме нови дестинации до Европа и светот“, се вели во соопштението.

Post date: 2018-09-14 14:22:46
Post date GMT: 2018-09-14 12:22:46
Post modified date: 2018-09-14 14:23:19
Post modified date GMT: 2018-09-14 12:23:19

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com