Граѓани  почнаа да се собираат за митингот на опозицијата, кој за еден час треба да почне пред Владата.

Според информации од СДСМ, за следење и за известување од митингот акредитирани биле повеќе од 150 новинари од земјата и од странство.

За граѓаните  се обезбедни околу 20 тони амбалажирана вода.

Во моментов настапува групата „Репортерс“, а свој настап ќе имаат и „Белизе бенд“, Бени Шаќири (Бени „Нон – стоп“) и Круме Спасовски.

Водител на настанот ќе биде актерот Владимир Лазаревски.