„Њујорк Тајмс“ за Александар Вучиќ и Беливук: Сива зона меѓу државата и мафијата

Угледниот американски весник „Њујорк Тајмс“ во средата објави опсежен текст, во кој се фокусира на српскиот претседател Александар Вучиќ. Сторијата го прикажува политичкиот развој на Вучиќ, од навивачките почетоци, преку преземањето на власта во Србија до можните врски со криминалната група на Вељко Беливук, заедно со изнесувањето на детали за злосторствата за кои се обвинети … Продолжи со читање „Њујорк Тајмс“ за Александар Вучиќ и Беливук: Сива зона меѓу државата и мафијата