Новинарот на телевизијата „Телма“, Павле Беловски, вечерва бил физички нападнат од непознато лице пред зградата на Министерството за внатрешни работи (МВР), непосредно пред да се вклучи во живо во последното издание на вестите, јави телевизијата.

Напаѓачот му се доближил на новинарот и почнал да го удира со тупаници. Новинарот не бил повреден, а неколкумина полицајци кои биле во близина, веднаш притрчале и го привеле напаѓачот.

Телевизијата најави дека ќе поднесе пријава за напад на новинар во момент додека ја извршувал својата професионална задача.

Засега нема информации за причините и за мотивите за физичкиот напад.