Нова средба од редовните билатерални консултации помеѓу Република Македонија и НАТО се одржува од претпладнево во Клубот на пратениците во Скопје.

На консултациите, како што соопшти Министерството за одбрана, ќе се разговара за напредокот на одбранбените подготовки на Македонија за интеграција во Алијансата.