fbpx

Нов леб од „Жито лукс“, кој трае една недела

-

Компанијата „Жито лукс“ произведе нов бел леб на парчиња со свежина и со вкус кои траат и до една недела.

Продолжената свежина, вели продукт-менаџерката на компанијата, Даница Ническа, е добиена со иновативниот метод на пакување и на пастеризација, која се состои од две фази на печење преку кои лебот го задржува вкусот, квалитетот на составот и сите хранливи состојки во текот на една седмица.

Таа најави дека „ Жито лукс“ ќе продолжи да ја збогатува понудата на лебови и континуирано ќе го подобрува квалитетот без притоа да додава конзерванси.

Нашите вести во вашето сандаче

Секој ден во 17 ч. добивајте ги вестите од Новинската агенција Мета директно на вашата електронска адреса.

Ве молиме одберете на кој начин сакате да добивате информации од нас:
Можете да се отпишете од оваа листа преку линкот на крајот од нашите пораки.

„Шорткат“: Апликацијата ДИА како асистент на лицата со дијабетес

Во вечерашното издание на емисијата „Шорткат“ ги имаме Ѓорѓина Ристовска и Марио Мијатовиќ - млади иноватори кои ја креираа апликацијата ДИА, како асистент на лицата со дијабетес. Инспирирани од...