Нов леб на Жито Лукс

Компанијата „Жито лукс“ произведе нов бел леб на парчиња со свежина и со вкус кои траат и до една недела.

Продолжената свежина, вели продукт-менаџерката на компанијата, Даница Ническа, е добиена со иновативниот метод на пакување и на пастеризација, која се состои од две фази на печење преку кои лебот го задржува вкусот, квалитетот на составот и сите хранливи состојки во текот на една седмица.

Таа најави дека „ Жито лукс“ ќе продолжи да ја збогатува понудата на лебови и континуирано ќе го подобрува квалитетот без притоа да додава конзерванси.