Нора Волина: Ова се најатрактивните компјутерски игри во светот

Фото: Порталб

Навикнати сме за компјутерски игри вообичаено да слушаме момчиња како даваат совети. Како и да е, во интервју за „Порталб.мк“, „гејмерката“ Нора Волина од Северна Македонија, која е на магистерски студии по компјутерски инженеринг во Виена, нè информираше за последните новини.

Според Нора, игрите што се играле најмногу оваа година се PubG, Valorant, League of Legends, Fortnite и Call of Duty. Овие игри се познати како натпреварувачки игри и ова ги прави попривлечни за играчот. Исто така, игрите што привлекуваат големо внимание се оние базирани на настан, каде што треба да решите проблем или да спасите некого.

„Она што ја прави играта привлечна е наградата што можете да ја добиете, или победата ќе биде наградена со уште неколку поени. Она што го прави многу привлечно е тоа што музиката, сцената на играта, боите, предметите околу плеерот и светлината во играта постојано создаваат емоции “, вели Нора.

Процесот на создавање компјутерска игра поминува низ истиот процес како и секој друг производ на пазарот: тоа е фаза на планирање, креирање и тестирање.

Нора Волина сугерира дека за да се биде добар играч, треба да се следат најдобрите играчи во светот преку платформата Твич (Twitch).

„Но, ако не сте личност што може да учи од другите, тогаш треба да играте почесто“, изјави за „Порталб.мк“ Волина.