Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, објави дека „нови 4 милиони евра завршиле кај фирмата „Трансмет“, чиј сопственик е Сеад Кочан.“

– Ова е договорот од 16 јули 2014 година, со кој фирмата „Трансмет“ добива тендер од повеќе од 184 милиони денари за изградба на пристапен пат за брана „Речани“ на Оризарска Река, Кочани. Ова е уште еден договор на дополнителни близу 57 милиони денари, склучен на 27 август 2015 година за санација на брана Пишица, Пробиштип, за потребите на Управата за водостопанство. Тоа се вкупно 4 милиони евра, пари на граѓаните, преку Министерството за земјоделство за сопственикот на телевизија „Нова“, за кого од политичките „бомби“ слушнавме како Груевски, зборувајќи во шифри, го нарекува „оној што има сеат ибица“ – вели Николовски.

Според Николовски, сопственикот на медиуми Орце Камчев „благодарение на Груевски е во врвот по користење на земјоделските субвенции“.

– Само за последниве четири години, ЗК „Пелагонија“ на Камчев добива повеќе од 4,5 милиони евра.Преку Министерството за земјоделство, наместо за земјоделците, милиони евра, пари на граѓаните, завршуваат во медиумите на Никола Груевски, кои шират невистини и ги лажат граѓаните. Само во „Сител“, „Канал 5“ и во „Алфа“, во последните три години завршиле 13 милиони евра пари од граѓаните – вели Николовски.