Од денеска, во тридневна работна посета на Франција претстојува министерот за здравство, Никола Тодоров. Тој ќе ја искористи посетата да ја промовира и да ја афирмира идејата за слободни здравствени зони.

Во рамки на престојот, предвидена е посета на клиничките центри во Тулуз и во Лион, како и болниците „Сент Џозеф“, „Амбросе Паре“ и„ Д’Ентони“ во Париз.