Неколку десеттици лица се убиени синоќа во една џамија во Мајдугури, на североистокот на Нигерија, кога повеќе напаѓачи ги активирале своите бомби, јавуваат очевидци.

– Сите кои биле во џамијата се мртви. Нема преживеани – рече Мухтари Ахмаду, трговец кој се нашол во близина на местото на нападот.

Друг очевидец рекол дека видел најмалку 42 тела по експлозијата.

Еден од припадниците на милицијата, која им помага на вооружените сили да се борат против екстремистот Ахмад Марте, рече дека пребројале 42 тела пред џамијата.